Jun 17, 2017, 12:33 PM  

Шепа вишни 

  Poetry » Civilian
573 7 23

На тръгване от вишната набра ми.
Костилките запазих. И сама,
когато стигнах тук, посях ги, мамо –
във чужда пръст, на чуждата земя.

Поникнаха, пораснаха и ето –
сега разтварят бели цветове.
Едно и също е за тях небето –
и слънце праща им, и дъждове.

И мило ми е, като ги погледна,
и мъка безутешна ме гнети,
че шепичката вишни бе последна.
След нея се затвориха врати...

 

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??