May 5, 2022, 8:44 PM

Щастливият зар 

  Poetry » Phylosophy
417 2 3

Зимното утро в мъглата наднича;

бавно подмамва деня като стръв.
Жадно го чакам; дори непривично
кипва във вените моята кръв.

 

Вдишвам от въздуха с пълни дробове.
Гледам как тихо се стеле снегът.
Къщи обвива в прегръдка любовна.
Бял и пречистен изглежда градът.

 

С мънички крачки проправям пъртина.
Всяка от тях е победа за мен.
Смело напредвам и ставам по-силна –
слънце огрява мъгливия ден.

 

Пълня със вяра и обич душата.
Жива се чувствам – най-ценният дар.
Няма от мен на света по-богата.
В мойта ръка е щастливият зар.

 

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??