Ще се срутят основите стари
на прогнилата, немощна власт.
Ще се гърчи, ще стене в пожари.
Ще издъхва с отворена паст.
А народът, търпелив и добър
ще възправи снага прероден.
Свободен, сам ще напише
съдбините на Новият ден.
© Хари Спасов All rights reserved.