Mar 26, 2019, 9:44 AM

Ще се върна 

  Poetry
668 5 14

Ще ме дочакаш. Бистри езера
ще пазят вечността на бреговете ти
за стъпките ми – стъпки на сърна,
достигнала ръба на световете.

Ще ме дочакаш. Преспите от грях
да срещнат огледално ледовете ти,
да се превърнат в тих, лавинен прах
под ласкавата длан на ветровете.

Ще дойда пак. Жестокия закон
да разпозная в стръмните ти хребети,
да сторя за душата си подслон,
без страшната илюзия за време.

И сините, дълбоки небеса
да разширят дъха на хоризонта –  
със себе си простор да отнеса –  
безкраен, необятен и огромен.

Когато и да дойда, ще си тук.
Дори и в шепа пръст да се превърна,
през смъртния портал, като през звук,
ще мина. За да мога да се върна.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??