Nov 2, 2010, 9:19 PM

Що е то? 

  Poetry » For kids
768 0 26

 

Я, какъв е странен –

объл и охранен!

                  Уши като ветрило

                  дълъг нос са скрили.

Тежък повече от тон,

сетихме се всички - □□□□!              

                                                              

 

 

Тя прилича на човека.

Скача пъргаво и леко,

                   мята се от клон на клон,

                   хапва си банан, бонбон.

В зоопарка ако идеш,

непременно ще я видиш.

 

                    Що е то?

                                                                      

 

Обичат те горещината,

не живеят във гората.

                  Из пустинята пътуват –

                  бавно, леко, сякаш плуват.

А пък имат на гърба

върхове на планина.

                  Виж ги – ходят на кокили

                  грациозните □□□□□□.

                                               
                                                               
 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??