May 16, 2013, 11:05 PM

Сини минути 

  Poetry
504 0 7

Неми думи

изтръгват небето ми

и ръцете им

плоско мълчат.

В тишината

на летните спомени

само ледени зими фучат.

Шепа вяра

потъва в зениците

на нощта,

потъмнели от взиране.

Отънелият устрем

на птиците

не е звук

и не е намиране.

Само сини минути

тревога

постепенно с дъжда

избледняват,

сливат се 

с дъх изнемога.

 

И животът

така се стопява…

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??