Сред скръбни изгреви животът
си пробива път към любовта,
но очите му сълзи откъсват –
щом срещнат лъжите на света.
Той няма правото да обича,
да създава искрени мечти
в обич не трябва да се врича,
обичта е слабост и лъжи.
Изгасващото слънце шепти,
че за него няма хоризонт,
да убие нелепите си мечти,
заспивайки сам – под тъмния свод.
Сред копнежите ще изчезне,
няма да остане дълго тук,
щом омразата му посегне,
животът ще се обвие във студ...