Feb 27, 2020, 3:18 PM

След опити хиляда и безброй 

  Poetry » Other
508 7 10

Пробиваш с лакти, мериш с очила
голямата си сянка по стените.
Навеждаш се, пълзиш едва, едва.
Изправиш ли се, камъче в петите.
Направиш крачка, после две назад,
заобикаляш драмата и риска.
Оглеждаш се, подскачаш на инат
и мислиш, че нирваната е близко.
А срине ли се пътят в пропастта,
измисляш си и клетви, и магии.
Треперещ и с пресъхнала уста,
мълвиш молитви, после се напиеш.
След опити хиляда и безброй,
научен да цениш, че още дишаш,
душата ти, намерила покой,
побира се в едно четиристишие.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??