Aug 17, 2008, 10:42 PM

Смъртен грях 

  Poetry » Love
1562 0 29
 

В ръцете ми оставаш бездиханна.

Любих ли те? Или пък летях?

Късове от рая ли откраднах?

Сънувах ли? На себе си ли бях?

Но усещам още теб в ръцете -

потна, лепкава любов,

крехко, сгушено във мене цвете

с аромат на обич, на живот.

 

Любих ли те? Или пък летях?

В теб ли бях така навътре?

В теб ли ненаситен грях

за два живота си откъснах?

Но усещам още теб в сърце,

как с любов ме разширяваш

и ако за прегрешения се мре,

то за този грях си заслужава.

 

© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??