Mar 5, 2018, 12:40 AM

Среднощно 

  Poetry » Humour
682 4 27

Хей, музо моя, много си досадна
и като червей в ябълка въртиш.
В глава без ум ще си останеш гладна
и после ще те питам как ще спиш.

 

Нарочно, откровено демонично,
разравяш в паметта ми пепелта.
Не се сърди, не мрънкай, нищо лично.
Ще кихаш чак до утре сутринта.

 

Хей, музо, бързо скачай на метлата,
и отведи и черната си котка.
Проскубаха ѝ моите "перата",
сдоби се с понакуцваща походка.

 

Какво дочух? Мърмориш, че съм злоба?
Не съм, бе! Като ангел съм небесен,
но през деня, а в късна нощна доба,
 спасявай се, светът ще ти е тесен!  

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??