Сталактитена история
Капка подир капка
натрупах мъдростта!
За кратко време
с кривата захапка
превзе ме старостта!
Дума подир дума
слушах с притихнала душа
мъдростта, събрана в трюма
от грешките на младостта
Като сталактит надграждах
всяка своя мисъл.
На младите разказвах
как в живота съм се улисал!
Цветето добре расте
в почвата дълбока.
Рибата щастлива е в потока.
Мъдреца цени се с мисълта си!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.
натрупах мъдростта!
А от мъдростта се е родил прекрасен стих!