Apr 26, 2021, 7:15 AM  

Стар ерген 

  Poetry » Humour
849 0 5

Цяло сéло се извърви,

като облак спря над мен.

Да ме хока, да ме мъмри,

че съм още стар ерген.

 

Всички баби очилати

със бастунчета, тояжки.

Всички дядовци чепати

със потурите юнашки.

 

Всички лелки наедрели

от салами и кюфтета,

всички чичковци дебели,

на масури и шкембета.

 

И комшийките дори,

дето все се карат.

Спряха разпри и войни,

в пътя верен да ме вкарат.

 

Гледам, гледам и не вярвам,

толкоз грижи зарад мен?

Няма, няма да се вкарвам

във безизходен проблем!

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??