Jul 30, 2023, 5:31 PM

Старото одеяло 

  Poetry » Other
230 1 2

То е само едно одеало,

понагризано днес от молци.

В него сгушвам понякога тяло

във прегръдка със мойте предци.

 

Нявга с него и дядо, и баба

са завивали свойте деца,

после внуците... Нишката слаба

оцеляла в стотици слънца.

 

Затова може би така топли,

сякаш диша с ефирна душа.

Помни ласки, и болести помни.

С обич с него намятам нощта.

© Диана Фъртунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??