Dec 15, 2018, 12:04 PM  

Студени отблясъци 

  Poetry » Аcrostis, Strict forms
894 3 7

Нощта огъва сребърни вихрушки

пОнесени на ангелски криле,

и зВън камбанен, в снежния си плен,

оттАтък на стъклото е зашушнал.

 

Гори огнище, топлото наужким

пОлепва по живота ни нелек,

поД пламъка прозира, че от лед

на мИслите следите се промушват.

 

Наздравица престорена увисва –

нАпомня ни, че някога били сме

двЕ птичета от елховите клони. 

 

Под празничния бляскав звездопад, 

нАрамили товар от монотонност, 

сеКундите превъртаме... назад.

© Петя Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??