Aug 11, 2012, 2:31 PM

Светът се ражда от любов 

  Poetry » Civilian
564 0 13

Угасват старите звезди

и нови пак се появяват.

Така над старите бразди

все нови пак се наслояват.

 

А този свят - и стар, и нов -

между звездите все се рее.

Той се ражда от любов

и с нея всеки ден живее.

 

Любовите на тоя свят

досущ са равни на звездите.

Умират и изгряват в цвят

и не познават те юздите.

 

Светът изгаря във любов.

От огън новата се ражда.

И там на хоризонта нов

гласче на бебе се обажда.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??