Apr 24, 2016, 10:24 PM

Сянката на деня 

  Poetry
724 0 0

През сянката на деня

в тъмен плат забулена,

затворена от четири страни,

с един единствен малък сноп

кълбо, песъчинка топла...

НЕ!

...гореща енергия уязвима

за помощ вика

с протегнати, 

светещи ръце,

гаснеща с последни сили,

моли се докато 

не се згуби

зад трупа, който

като жив изправен

му тежи.

Последна глътка въздух

и последния цвят почерна.

© Марика All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??