Очи не свеждай засрамени,
не слушай чуждите сплетни.
Забравят хора озлобени,
че също млади са били!
Летят годините метежни.
И зрелите. И ние с тях.
Но парят шепите ни нежни
от тъмна страст и светъл грях.
Не свеждай поглед и не давай
ухо на клюки и сплетни.
Край нас животът продължава.
И става тих. Вдигни очи.
„Звездна трева” изд.2001г.
© Иван Миланов Шопов All rights reserved.
И става тих. Вдигни очи."
Страхотно!