Sep 14, 2023, 2:04 AM

Сълзи на Пегас 

  Poetry » Phylosophy, Other
168 2 9

Животът е толкова кратък уви,

като роза расте, и после увяхва.

Важно е всъщност как си живял,

и какво си оставил след себе си.

 

Аз искам в моя живот да оставя

повече усмивки и мили дела.

Много мечти, които да любя

и с обич и труд аз да ги сбъдна.

 

Аз искам душата си тъй да опазя

чиста като горска, лековита роса.

Аз искам за някого опора да бъда

и звездата, която се смее в нощта.

 

Аз искам да дам любов на света

и всеки да знае какво е да обича.

Частица от себе си дам на света,

пред родина и земя да коленеча.

 

Само любовта ще остане след нас

и доброто което някому правим.

Ще си тръгнем така както сме дошли

голи и боси, в сълзи на Пегас.

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??