в памет на Христо Карастоянов
Не ме лъжи, мой живот,
не ме лъжи,че много още ми остава...
Все още ябълковият плод,
който Ева ми подари, опознавам!
Все още диша любовта; тук
земните ми чувства пред нея коленичат.
Когато песента на птиците от юг
се завръща, за да заявя, че те обичам!
Не ме лъжи, мой живот!
И не искай от мен това, което ми остава...
Над мен е родният небосвод.
Под мен е земята, която вече ме притежава!
© Стойчо Станев All rights reserved.