Съдбата си играе със моето сърце,
разбива го на късчета, събира го с ръце.
Издухва го към вятъра, отвя го той за миг,
морето го погълна и се изгуби моят лик.
Лесно е да бъдеш нечий ти любим.
Но сам ще извървиш ли пътя тъй бодлив?
Трудно е да даваш, а дават ли ти те?
Всяка двойка, чух, че е с едно сърце.
Моето е счупено, не е половин дори.
Разпиляно е навсякъде, и смееш ми се ти.
Мислиш, че държиш половината във теб,
но се лъжеш, мила, то топи се като лед.
Изпускаш ме през пръсти, вече не съм твой.
Не се движим с теб наравно, днес направих аз завой.
Завих към моето си щастие, завих и в миг се спрях,
осъзнах, че зад гърба си аз оставих своя грях.
Сам ще бъда, сам до края,
това е моята съдба.
Сам ще вляза, сам и в Рая,
а ти ще стигнеш до ръба.
© Димитър Дуров All rights reserved.