Сериозна тема подхванахме с мама -
какво означава здравословна храна?
Какво да ядем така, че да няма
болести разни и излишни килца.
Вместо закуска полезен бил фреш!
Но само със сокче как да помина?
Баничка домашна ще хапна със кеф
или Nutella шоколад на филия.
За да уча добре е нужна подкрепа.
(Междучасието е за това…да му се не види!)
Мъфини си взех и на баба от кекса –
полезен е, с орехи и шепа стафиди.
О, Боже, за обяд каква изненада!
В чинията гледам – аспержи, спанак!
А как ми се иска пържола голяма,
с гарнитура - кюфтета, без зарзават!
Десертът е важен и много полезен -
витаминна бомба от грозде и киви.
А аз ще добавя шоколад, но черен
и с малко сметана вкусът ще подсиля.
Уроци, домашни…Време за вечеря.
Нашата кухня ухае прекрасно!
Отново имаме с мама дилема…
Май е забравила, че детето и расне!
За нея препоръчвам актуални диети.
Салати зелени да яде "на корем"!
За мен две порции италиански спагети,
сладолед и торта с ягодов крем!
И след всичките любими вкусотии,
аз тайната съставка ще разкрия.
Не пълнея и набавям витамини
от любовта, с която всеки ден гарнирам!
© Даниела Виткова All rights reserved.