Така устроен е човек –
да страда, след като загуби.
По пътя му – съвсем нелек –
съдбата праща му заблуди.
От логики и антилогики
светът ни бавно атрофира
и в него медийните хроники
безсилието афишират.
Материята грубовато
ни моделира с тежки длани
и ни продава, чак когато
на сметка грабне съвестта ни.
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.