Feb 23, 2017, 2:01 PM

Таралеж 

  Poetry » For kids
6024 6 10

Във гората той живее,             

но да пее не умее.                   

Хапва ябълки и дренки,           

спи във буковите сенки.          

Никой него не закача.             

Туй е трудничка задача!          

Ако някой го нападне,

или ще да му открадне

ябълка или пък слива,

на кълбо се бързо свива.

Бронята си той изправя

и се храбро отбранява.

От безброй игли съшита,

тя е сигурна защита!

Пипнеш ли го – ще се убодеш!

Той се казва… (Таралеж)

© Пер Перикон All rights reserved.

The work is a contestant:

Що е то? »

2 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??