Под чадър на каре с изпочупени спици
кой ти търси небе за светци и светици?!
Г. Воротинцева
Но вървим. Нека дъжд под нозете ни плиска.
И с навехнат чадър, небесата са ниски,
с мойта плаха ръка в твойта силна десница
аз по женски съм в плен, ти посвоему –рицар.
И вървим. Заподсвиркал "А Toi"* отначало,
ти пригласям – денят по хлапашки е палав.
Аз съм твоето Аз. Ти си мой отпечатък.
Нещо все ни зове от сега до оттатък...
Мойта малка ръка в твойта топла десница
е компасът, от който без думи зависим.
Светлината дъждовна пътека ни вае.
А дали е любов?
Някой шушне:
– Това е!
_____________________________________
* - "А Toi" ( "За теб") - популярна песен на Жо Дасен
https://www.youtube.com/watch?v=a3E5RHF82nI
© Мая Нарлиева All rights reserved.