Aug 1, 2018, 10:14 AM

Тук, където съм - на края на Вселената 

  Poetry » Free verse
267 0 0

тук
където съм аз
на края на самотата
място 
специално
предназначено 
за такива като мене 
когато
обичайно попаднат 
отритнатите любовници
прописват 
стиховете си
заравяйки 
спомените 
в пробити дупки в снега 
защото тук всичко е заледено
тук
огъньовете ми
изригват 
и със съскане
после умират
без да стопля
студеното

аз 
подготвям речта си
върху слабия спиртник
на завет от вятъра
за евентуалната среща 
репетирам 
да кажа 
колко много 
съм чела по въпроса
т.е. колко съм веща

когато
евентуално
наминеш

колко много съм поумняла
т.е.
изоставила съм емоциите
колко съм преживяла
знам отговорите 
на въпросите

пълен блъф
и измама
пак бих се впуснала
във страстта си
бих се влюбила 
в теб
случайния ескимос
но уви
изгледи няма
да се окаже че някой друг 
освен мен
оцелял е тъдява

а дори 
и да ми изскочиш внезапно
сърцето ми 
се втвърдява
втвърдява

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??