Убийте щуреца,
защо да ви свири!
Затрйте гласеца
с лопати и вили!
Убийте щуреца
нищожен и дребен!
За ваш'те стремежи
е глух, непотребен!
Главата сечете!
Тъпчете, хулете!
Корема порéте!
Колете! Колете!
Той пак, ще ви стряска!
Той пак, ще ви буди!
Зад вашите маски!
Зад ваш'те заблуди!
© Хари Спасов All rights reserved.