Feb 24, 2019, 7:03 PM

В очакване на празника 

  Poetry
528 5 5


Ако имаш два камъка, дай на врага си и двата.
Воденица над тях да гради. Да си спомни за хляба.
Ти в сърдечната нива засявай пшеницата златна
и с кръвта си стори ѝ поклон през смирените клапи.

 

Ще усетиш мира да расте и на Каин ще кажеш:
– Той е брат ти! И чака да идеш при него през юни.
И, защото са пости и няма омраза да блажите,
ще дари на ръцете ти два озарени самуна.

 

Ще му върнеш единия. Седнали кротко на прага
ще си кажете всичко, което за Авел е късно.
Разчупи своя хляб и пусни през сърцето си агнета.
Нека брат ти трапезата в идния празник прекръсти.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??