В огледалото
За обратно виждане
Го няма вече началото
Само мъгла от мечти изнасилени
Няма го вече
Онзи живот
Чийто очи да те гледат
Без да заплачат
И светофарите да намигат
И да показват пътя към щастието
В бяла призрачна рокля
Кална до коляното
Стои и не знае какво да прави
Феята на отчаянието ти
Качи я в колата си
И я откарай в евтин мотел
Разменете си картите
Смесете кръвта си в пластмасови чаши
И в студеното неоново утро
С пращене изгасва
Още един мъничък свят
Твърде рано
В твърде малка стаичка
02.02.2008
© Десислав Илиев All rights reserved.