Apr 10, 2009, 8:19 AM

Вече не бягам от теб 

  Poetry
556 0 3

Разнесено, в дима на цигарата,
дотлява образа ти срещу мен.
И в глътка кафе не ще се задавя,
за да върна предишен ден.

Сребърни дрънкулки по ръцете ми,
ала липсва ми една.
Не, не се е изхлузила, без да съм я усетила.
Хвърлих гривната ти, някъде сред ненужния багаж.

Задръж новия подарък в торбичката.
За самолета нямам нужда от още твои спомени.
Стига ми този, как копнежно съм те обичала,
а ти, дори и днес, не любов, притежание гониш.

Не, това не са думи проплакани.
Напразно носни кърпи до торбичката слагаш.
Преди години по спирките те чаках.
Отдавна вече не заради тебе бягам.

10.04.2009 г.
гр. Пловдив

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • О, да, дай му още един стек с кърпички!
    Поздрав за среброто в душата ти!
  • ... ще тежат спомените... но може и ако пожелаеш - с тях да станеш по-лека... в полет... Цветен позрав
  • Силен и докосващ сърцето стих!
    Много ми хареса!
    (само така, разкажи му играта...)
    ПОЗДРАВИ! БЪДИ!
Random works
: ??:??