May 6, 2008, 5:13 PM

Вечер 

  Poetry
1986 1 41
 

Жените будуват,

наметнали черния мрак.

Подреждат си мислите

в старите прашни килери.

Мъжете изпиват

две чаши достойнство на крак

и тръгват към къщи

с наперена крачка. Уверени.

Жените отмятат

душите си с тиха печал.

Сервират по навик

и дълго предъвкват живота.

Присяда им. Стават.

Забърсват със влажен парцал

остатъка ден

и тогава постилат леглото.

Мъжете заспиват преди

да докоснат нощта.

Преди да изчезне съвсем

мисълта за значимост.

В съня си създават

такива велики неща,

с които ще шашнат света,

а и свойта любима.

Жените завиват

мечтите на свойте мъже

и кърпят мечтите си крехки

с неистова нежност.

Конците изнищват

от старото брачно въже,

с надежда нещата

отново да бъдат по прежному.

 

© Валентина Шейтанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??