Aug 27, 2010, 10:59 PM

Вечна 

  Poetry » Other
4074 16 57

Аз съм тиха. По-тиха от котешка стъпка.
Обикалям отдавна и вече съм стара.
Аз съм дълга река, но започвам от глътка
и ти вдигам над себе си моста от вяра.

Аз съм листът, по който навярно си писал
и с мастило от страх си изплакал молитва.
Аз съм толкова вечна. Почти като смисъл
и почти като слънце, с което се свиква.

Аз съм малка сълза във случайна усмивка
и в беззвездно небе непонятният блясък.
Аз съм вечност, заключена в скална отливка.
Ще ме има, дори да ме стриеш на пясък.  

Аз съм вятър и огън. Сама се разпалвам
и излизам от своето тясно огнище.
Щом те стигна с дъха си, ще стана на лава.
Ти си тленният мъж.
                                   Аз съм всичко и нищо.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??