Nov 29, 2011, 6:42 PM

Векът на Сатаната 

  Poetry » Phylosophy
414 0 1

Към щастието пътят устремен

болезнен е, щом липсва му посока!

Вървях по него млад и окрилен!

И днес вървя!... Но, укротен, потока

 

на времето – от изгрева към залез –

изтича бавно с хиляди минути,

превръщащи се в непотребен наниз

от мигове, от звукове нечути...

 

Духът ми, помирил се с мен, повтаря

молитвените думи за утеха

и знаейки, че ден след ден изгаря,

все още крачи, вярвайки в успеха!

 

Но виждам как прастарата Земя

сдобила се е с дяволски рога!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??