Oct 27, 2020, 3:25 PM

Време за реклами 

  Poetry » Other
186 0 3

Животът се върти и ни боли.
Очите ни са кръгове червени.
Изгарят ни проблеми и беди,
дилеми и чиновници: на смени.

Живеем зад залостени врати
и гости не приемаме в дома си.
Пилеем се в безсмислените дни,
но блеем, че променяме света си.

Белее се надеждата сама –
но после се топи и изпарява.
Милея да ни сгрее топлина
и стряха да е нашата държава.

Кога ще се събудим в свят на мир
и хората кога ще са спокойни?
Светът сега е мрачен панаир
и губим се по пътища безбройни.

Дори да ме боли – ще полетя!
Животът се върти и няма драма.
Като че ли в програма сме. Една.
Настъпило е време за реклами...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??