Mar 13, 2012, 10:02 AM

Вселена 

  Poetry
881 2 9

Вселена си, не знаеш ли?! Вселена -
безкраен и огромен необят,
създаден от могъщо вдъхновение.
За себе си дори си непознат.

Измамната вълна на битието
потапя в злободневки. В теб крещи
безпаметно, неистово сърцето:
"Твореца не оставяй да заспи!

Не се предавай, вярвай си, човече!"
Една искричка в теб е оцеляла -
дори Балкан над тебе да е свлечен,
изправяй се и почвай отначало!

Създавай светлини дори когато
светът замеря с камъни гърба ти!
Пред цветната усмивка на дъгата
и пукнат грош не чини гордостта ти.

Богатства и покой - и те не струват
пред чистата усмивка на детето.
Защо ти е над хора да царуваш,
когато имаш чуден трон в небето!?

Навсякъде си - в птица, в бряг, в магия,
в скала и ручей, в тичинка на цвете...
Щом в Космос и в прашинка се откриеш,
тогава ще си равен с боговете.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??