Oct 19, 2023, 8:57 PM  

Възпитателен прогрес 

  Poetry » For kids
272 1 4

Когато бях на шест, бях
доста палаво дете. 
По цял ден нищо не ядях 
освен ако имаше кюфте. 

Но кюфтета в онези дни
голяма рядкост бяха
и най-често за тях в мечти
изяждах си... юфката...

,,Наказаха'' ме вкъщи често, 
шипки да бера, дърва да нося... 
Едва намирах си аз место
да се скрия, наште да не кося... 

Ех, блажени детски дни, 
кога с уроци, кога без,
но все пълни със бели
и възпитателен прогрес.

© Людмила Данова All rights reserved.

The work is a contestant:

Пакости и наказания »

12 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??