Nov 4, 2022, 9:16 AM  

Я кажи ми 

  Poetry » For kids
254 0 4

- Я, кажи ми, мое конче бяло,

ябълчици колко си изяло?

- Празен ми е, миличко, стомаха,

има само десет бучки захар.

- Я, кажи ми, конче прегладняло,

царевичка колко си изяло?

- Царевичка никак аз не тача,

дай ми да лудея и да скачам.

- Я, кажи, жребченце мое мило,

колко ти водичка си изпило?

- Тичах из зелената поляна

и далеч коритото остана.

Ала днес отивам да полегна,

нещо че коремчето ме стегна...

- Конче, мое скъпо, дяволито,

как така не знаеш, да те питам,

че за да си здраво и да тичаш,

нужна е питателна храничка -

ябълки и моркови, и зеле

всеки ден коремчето да мели.

А за свежест, в твоята паница

трябва чиста, изворна водица.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??