Чакам те юни прекрасен с твойто небе от сапфир,
с твоите цветни поляни – шарена дъхава шир.
Чакам те юни, отдавна, с твоите сладки липи,
с вечери леко прохладни, с езерни нежни вълни.
Чакам и вече дошъл си с чара така закачлив,
златните твои нюанси правят да чувствам се жив.
Ти си събрал цветовете в твоето топло сърце,
Юни, разпервай крилете – с теб ще достигнем море!
© Данаил Таков All rights reserved.