Dec 28, 2021, 11:15 AM  

За чудо не трябват очи 

  Poetry » Phylosophy
954 8 9

"Понеже му отрязаха крилете –
прибраха ги за други времена,
отвързаха му сякаш бесовете
и сложиха на пътя му... жена."
Жени Иванова.

 

 

Кърпих, ших и изплаках ти всичките болки,
за да имаш отново сияйни крила.
Колко нощи проклинях палачите? Колко?
Ослепях да се взирам. Проклета игла!

 

И кървяха, боляха несръчните пръсти,
неумело съших ти и нова душа.
Оживя под ръцете ми, ангел те кръстих,
 в сто чернилки окаляна – теб да теша.

 

И тогава погледна ме, с мойте зеници,
посивяла, опърпана. В миг остарях.
Отвисоко (крилат си). Върви си, мръснице!
Мръсна, сляпа и грозна, почти като грях.

 

И пристегнах в бохчичка душа парцалива,
тази ябълка райска  май много горчи.
И сега опипом пак крила от коприва
си плета. А за чудо не трябват очи.  


 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

(фентъзи)
Очите му... очите му са бездни
и с болка в тях се раждат ветрове,
в зениците му дяволите бесни
на зар залагат нечие сърце... ...
  539  11  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??