Aug 5, 2023, 8:42 PM

За гьола на жабата 

  Poetry
349 1 3

Казваш, добър е човека!

(Но по думите ти... дебил.) 

Аз съм жлъчен проклетник. 

(С тебе повече, мил.) 

Той е баш образован. 

(Самоук съм се пръкнал.)

Здрава твоя опора. 

(Аз отдавна отхвръкнал.)

Той е битов комфорт.

(Мен ме дяволи вземат.)

Играел тенис на корт. 

(Аз пък пиша поеми.) 

С една дума - перфектен! 

(Имам кусури - бол.) 

Твой доживотен късмет е. 

(Нужен ти бях чисто-гол.) 

 

Та, какво още искаш 

от душата на мъж свободен? 

Вкъщи имаш излъскана писта. 

Път трънлив съм ти. Неудобен. 

Айде тръгвай си и не идвай, 

че си имаш мъж за домашно. 

Аз съм дивеч. Не се опитвай! 

Има коя да ми сваля гащите... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

03.08.2023

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??