Nov 30, 2021, 3:31 PM

Затворена любов 

  Poetry
517 4 8

Пленена птица в каменен кафез –

една любов, обречена да свети,

в пределите на жалкото  ни „днес“,

се гърчи, на света сред ледовете.

 

На изгрева с жаравата гори,

усмихва се, смирена като мъка,

молитва шепне - нека до зори

да оцелее, в своя собствен пъкъл.

 

Една любов гранитнтите стени,

затворили сърце богато, крият

и падат малки камъни-сълзи

по вярата и жаждата за „ние“.

 

С железни клещи волята държи

последните остатъци от смелост –

сред  мрачните, мухлясали стени

да не остане мъртва вкаменелост.

 

Дори с последен дъх, да съхрани

магията си, силата си бяла

и ако трябва, пак да се роди,

за да се срещне чиста. В огледалото.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??