Jul 17, 2023, 8:08 AM

Здравей, добро Човече! 

  Poetry
170 1 2

ЗДРАВЕЙ, ДОБРО ЧОВЕЧЕ!

 

... ако погалиш камъка с ръка, ще види Бог, че си добро човече,

ще те попита: – Накъде така, изглежда, път нарамил си далечен? –

ще седнем в прегорелите треви, и ще си мисля в жилавия троскот,

тъй както бързо Времето върви, май, и минута нямаме за Господ?

Ще изкадим една луличка дим от моята пунгия – сух тютюнец,

 

по братски сетне ще се разделим, и Бог ще ме прегърне и целуне,

с признателна душица и очи ще го сподиря в жежкия следобед,

а камъкът – на четири очи, да ми рече: – Не ставам за надгробен!

Отивай си от мен и ти, момче! – и нека бъде твоят Път далечен.

И нека Господ всекиму рече три думички: – Здравей, добро човече!

 

16 юлий 2020 г.

гр. Варна, 8, 30 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??