Apr 3, 2024, 8:14 AM

Здравей, всичко точно 

  Poetry » Love
181 7 9

Недей да говориш за мене, за теб и за нас.

Не ме доближавай– ни с поглед, ни с думи, ни с мисъл.

Убийствено много ми липсваш, но аз съм си аз

и мога докрай да отричам, че адски те искам

в деня ми,

в нощта ми,

в платната,

в несръчния стих…

в онези сюжети, които за нас бих написала.

Аз често се питам – простих ли ти? …

Май ти простих!

Обаче защо те виня, че без теб нямам смисъл?

 

Защо те виня, че ме търсиш в един през нощта?

След скучното твое “Здравей” на каква да се правя?

–Здравей, всичко точно! - а после се срива света.

Простих ли ти? Май ти простих…

Ала как да забравя?

 

За малко сърцето ми спря и е пълно със страх.

Недей да ме търсиш, след вече поставена точка.

Добра съм в това да мълча. И години мълчах.

Не ме доближавай, при мен всичко друго е точно.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??