Sep 6, 2017, 10:43 AM

Зрялост 

  Poetry » Landscape
1193 1 21

Есен - като шарена калинка,  
тихо до прозореца ми спря.  
Смигна ми и мълком ме повика – 
да започнем весела игра. 

Сякаш беше взела от Дъгата  
най-невероятни цветове – 
щедро ги пилеят  по  земята   
палавите нейни ветрове.  

Гледам и учудена разбирам: 
не е тъжна старост Есента.  
Тайно в нея нов живот пулсира,

плод налива зряла красота.

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??