Животът е изпит,
спуснат отгоре,
и не пита
имаш ли сили.
Издръжливи сме.
С поглед нагоре
преградите падат –
с приятелско рамо, с родител.
Сам ли си –
в падане, в ставане,
без дъх.
Молитвата е пречистване.
Един е. Подарък,
отчетен по часове и минути.
Тръгваме с юмруци свити,
за да се върнем отново победени.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени