22.12.2007 г., 19:54 ч.

Приказна хармония 

  Поезия
501 0 5

В навечерието на свята нощ,

когато природата е цялата във бяло,

погълна ме магията на зимния разкош,

на приказката вечна, отдавна остаряла.

Аромат на кандило във въздуха се носи,

а пламъчето топли малката ни стая.

От иконата усмихват ми с ангелчета боси,

а вятърът мелодична песничка запял е.

Студът изрисувал е стъклата тъй изкусно

и редил е ледени кристалчета във формички красиви.

Пожелах си нещо и желанието си пуснах

да лети към висините със снежинките игриви.

И за миг затварям си очите

и сърцето с трепет ми напомня,

че цялото богатство на света да ми дадете,

за нищо не разменям таз приказна хармония...!

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??