на Андрей Андреев
Реди човекът черните бразди
и вижда как ще избуят пшениците.
Дано потта му народи
зърна за хората и птиците.
И той върви с душа погалена
от мисълта за едър клас,
за хляб, за лятна пещ опалена
от слънчева любов и щедър глас.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Сега е лесно с трактори и фрези...