30.07.2008 г., 23:11 ч.

Спирала 

  Поезия » Друга
674 0 11
Wendy

Ще се подложа на хипноза.
Ще изтрия
от мислите си всяка остра болка.
Ще се разтворя във леглото.
Ще се свия
в покоя на съня.
И колко
прекрасно ще е -
пак новородена -
без пориви, без чувства, без вина -
да тръгна безвъздушна по земята.
На чиста страница да начертая
спиралата на новия си път.
И после -
щом се слея със безкрая,
щом дните ми
отронят се и паднат
в един водовъртежен кръстопът,
да стигна до голямата награда -
откритието, че отново млада,
преодоляла земните прегради,
втъкала цветовете на дъгата
в косите си,
над земните неща ще засияя
и ще разпръсна мрака
без остатък.

Пък после...
нека дойде краят...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??