1.10.2017 г., 10:58 ч.

Свободата... 

  Поезия » Гражданска
626 1 6

Някога исках да видя
как се променя живота
в тази страна на застоя;
как се надигат събития
и преминават през мене.
Някога исках да видя
в тази родина моя
всички пропуснати шансове
да се наричаме хора.
Исках за миг да усетя 
порив за дръзко летене
и да не бъде животът тлеене,
а да е горене.
Млад бях тогава и исках
да свалим от врата си хомота
на стари, мухлясали вождове
и на страха от живота;
да спре да тиктака часовникът
на отчайващото безвремие,
да вземем в ръце съдбата си,
да преживеем освобождение.
Млад бях тогава. Не знаех,
че свободата е състояние,
което не друг ни дава,
а робът живее във робство,
колкото и да го освобождават.
30. 09. 2017 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??