Mar 20, 2020, 4:00 PM  

Автобиографично 

  Poetry » Other
592 2 5

Аз съм Хари, мъж над "Петдесет".

Женен, скромен, неосъждан.

През деня съм отруден, през нощта - стихоплет.

Сутрин рано се събуждам,

хапвам малко, но не съм атлет.

За прехраната се боря,

като в Стария Завет.

Никой с нищо не засегнах,

ако съм го сторил, нека ми прости!

И на просяка ръка протегнах

и познах честити и нелеки дни.

Трупах, сбирах и живях,

като мравка под небето.

Чак накрая осъзнах,

че богатството е тук, в сърцето.

Не разчитам вече на късмета,

вярвам в Господа добър.

Ще си тръгна най - смирен и тих,

през поле от цъфнали лалета.

А след мен, ще звънне Онзи стих,

надживял греховната планета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??