Aug 18, 2021, 11:08 PM

Бургас ще ме чака 

  Poetry
191 0 2

Гледам някакви голи полета навън
и увехнали хорски надежди: размити.
Аз пътувам във влака, но сякаш е сън
моят ритъм, но нивга за него не питам.

Аз не питам, а просто пътувам в купе
към Бургас, а наоколо скита надежда.
Аз летя към любимото наше море,
пред което небето дори се навежда.

Аз мълча и полетата любя с очи –
а във влака животът играе на пастра.
Аз творя и вселената наша мълчи...

Аз надежда за всеки успявам да спастря.

Аз отивам, където вълните крещят,
и полетата бавно изчезват зад влака.
Аз се сливам с дървета, които мълчат,
и мечтая, защото Бургас ще ме чака!


 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ще се радвам да се видим някога в Бургас.Е,аз мога да ти бъда баба,но понякога човек се разбира по-добре с баба си!
  • Красиво, мечтателно, възторжено! Само с крещенето на вълните не мога да свикна. Може би шумят, бучат или нещо друго, което се сетиш, защото според мен крещенето е символ на безсилие, а вълните са силни и свободни!
Random works
: ??:??